Alsóörs

2017.01.15. 21:25

Húsz éve tesznek a közösségért

Az Alsóörsért Közalapítvány 1996 decemberében alakult, az alapító Alsóörs község önkormányzata volt. Az elmúlt években az alapítvány nagyon sokat tett a községért.

Szendi Péter

Már az elején fontosnak tartották Alsóörsön az infrastrukturális és környezetvédelmi beruházások támogatását. Anyagi segítség nyújtása az idegenforgalom fejlesztéséhez, kulturális és sportcélok megvalósításához, ezen célok támogatásával elősegíteni Alsóörs község és lakossága sokoldalú gazdagodását.

Az alapítvány elnöke legelőször Bóka István akkori polgármester volt, őt követte Hebling Zsolt. 2014-től viszont Tarnai Viktória végzi a szervezet ügyes-bajos dolgait. - A húszéves fennállás alatt több évben anyagi segítséget nyújtottunk az általános iskolai tanulók nyári táborozására, a községben működő civil szervezeteknek eszközök, fellépőruhák vásárlására. Rendszeresen támogatjuk az Alsóörsi Sportegyesület szakosztályainak a működését eszköz és sportruházat vásárlásával. Anyagilag is hozzájárultunk a nyárbúcsúztató rendezvénnyel egyidejűleg megrendezett Aranykalapács kőfaragó tábor megrendezéséhez. A lakosság pedig pályázat útján komposztálóládákhoz jutott.

Tarnai Viktória 2014-től  viszi az alapítvány ügyes-bajos dolgait
Fotó: Szendi Péter

Az önkormányzattal közösen megvalósították a Suhatag utca melletti telkek közművesítését, anyagi segítséget nyújtottak a csapadékvíz-elvezetés megoldására, az utak portalanítására. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal LEADER térségek közötti együttműködés címen kiírt pályázaton több mint tízmillió forintot nyertek zongora beszerzésére és a bemutató rendezvény megtartására.

Megvásároltak egy ingatlant 2014 áprilisában. Az alapítvány célja az épület felújításával egy tájház kialakítása, mely nagymértékben hozzájárul Alsóörs népszerűsítéséhez, megismertetéséhez, kulturális gazdagodásához. Részt vesznek 2013 óta a kézilabda-utánpótlásközponttal karöltve a látványcsapatsport-támogatási pályázatokon. A három év alatt közel 135 millió forintnyi támogatást kaptak, és közel ennyit össze is gyűjtöttek a cégek társasági adójából.

- Az elmúlt években sikeresen megvalósítottuk a betervezett beruházási céljainkat is. Vásároltunk egy 18 fős Ford kisbuszt, valamint megvalósult a sportcsarnok külső felújítása is. A már említett tájházon kívül szeretnénk idén a sportcsarnok belső felújítását elvégezni. Megújulna a parketta, a villamos hálózat, felújítanánk a vizesblokkokat. Megtörténne a nyílászárók cseréje és a tető szigetelése. Természetesen a helyi közösségeket és a hagyományőrző eseményeket továbbra is támogatjuk - foglalta össze jövőbeni elképzeléseiket Tarnai Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!