Állatvilág

2014.07.28. 16:40

Indiai antilopok születtek az állatkertben

Veszprém - Indiai antilopok születtek a veszprémi állatkertben a napokban, így már tizenkét egyede látható az állatfajnak a vadasparkban.

Marton Attila

A három nőstény és a hím antilopgida néhány nap eltéréssel jött világra, közölte Török László, az állatkert igazgatója.

A gidák születésük óta láthatók az állatkert fejes-völgyi kifutójában, a vörös pandákkal szemben. A Dél-Ázsiában őshonos faj remekül érzi magát Veszprémben, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt években többször is bővült a csapat létszáma. A négy új jövevénnyel immár tizenkét példány látható az állatkertben, tette hozzá az igazgató.

Tizenkét példánya látható Veszprémben az indiai antilopoknak (Fotó: veszprémi állatkert)

Az indiai antilop egyike annak a kevés antilopfajnak, amelynek nősténye és hímje lényegesen különbözik egymástól. Amíg a nőstények és a fiatal állatok sárgásbarna színűek, a kifejlett hímek csokoládébarnák. Az indiai antilop kis számban India szinte teljes területén előfordul. Becslések szerint valaha mintegy négymillió példány élt a földrésznyi ország síkságain, mára viszont csupán tízezer egyede maradt az állatfajnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!