Ajka

2014.11.24. 15:17

Vendéglátósok sikere

A Bánki iskola diákjainak kiállítása nagy sikert aratott az I. Bakonyi Gasztrokupán, amelyet Veszprémben rendeztek - tájékoztatta lapunkat Sashalmi Melinda intézményegységvezető-helyettes.

Penk Tímea

Az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének vendéglátós szakmacsoportja Horváth Tiborné és Kiss Márta pedagógusok felkészítésével két témában mutatkoztak be. Helyben termesztett alapanyagokból készítettek egészséges ételeket, mint például mentás-sütőtökös csiga, különböző füvekkel ízesített csiga és tökmagos pogácsa. A gyerekek a bemutatójukkal az egészséges táplálkozásra ösztönözték a látogatókat. Új anyagokat is kipróbálnak majd, mint például az amaránt és a kölest, amelyekkel a búzalisztet helyettesítik.

Fotó: Horváth Tiborné

A kiállítás másik különleges része a cukorvirág dekorációk voltak, amelyekhez leggyakrabban marcipánt vagy a barackmag belsejéből készült percipánt használnak, illetve habcsókkal díszítenek. A cukorvirág levegőre száradó porcukormasszából készül, amely száradás után porcelán keménységű lesz, és ehető porfestékkel díszítik. A bánkis diákok a kiállítás sikerei után jövőre a versenyen is indulni szeretnének

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!