2014.11.24. 15:17
Vendéglátósok sikere
A Bánki iskola diákjainak kiállítása nagy sikert aratott az I. Bakonyi Gasztrokupán, amelyet Veszprémben rendeztek - tájékoztatta lapunkat Sashalmi Melinda intézményegységvezető-helyettes.
Az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének vendéglátós szakmacsoportja Horváth Tiborné és Kiss Márta pedagógusok felkészítésével két témában mutatkoztak be. Helyben termesztett alapanyagokból készítettek egészséges ételeket, mint például mentás-sütőtökös csiga, különböző füvekkel ízesített csiga és tökmagos pogácsa. A gyerekek a bemutatójukkal az egészséges táplálkozásra ösztönözték a látogatókat. Új anyagokat is kipróbálnak majd, mint például az amaránt és a kölest, amelyekkel a búzalisztet helyettesítik.
Fotó: Horváth Tiborné
A kiállítás másik különleges része a cukorvirág dekorációk voltak, amelyekhez leggyakrabban marcipánt vagy a barackmag belsejéből készült percipánt használnak, illetve habcsókkal díszítenek. A cukorvirág levegőre száradó porcukormasszából készül, amely száradás után porcelán keménységű lesz, és ehető porfestékkel díszítik. A bánkis diákok a kiállítás sikerei után jövőre a versenyen is indulni szeretnének