Ajka

2017.06.25. 16:35

Vakáció vízilabdával - Rövid idő alatt beteltek a helyek a sporttábor turnusaira

AJKA A víz megszerettetésére és a vízilabdázás megismertetésére szerveztek ingyenes tábort gyermekeknek.

Penk Tímea

Az ajkai Cápa Vízilabda Klub Sportegyesület most először vett részt a Magyar Vízilabda Szövetség programjában. Az országban közel negyven helyen szervezték meg Póló Nyár 2017 elnevezésű táborokat kezdő játékosoknak, hogy szélesítsék a vízilabdasportág utánpótlásbázisát. Az ajkai klubot hét évvel ezelőtt alapította Pfaff Péter és Bujtás Balázs, mára több mint száz igazolt játékossal büszkélkedhetnek, a versenyeken három korosztályban érnek el sikereket. Sőt, az ajkai uszoda felújítása is a vízilabdások pályázati sikereinek köszönhető. Az egyesület vezetői az utánpótlás toborzásán kívül fontosnak tartják, hogy felnőtt játékosoknak is csapatot szervezzenek.

A nyári gyermektáborokat Somogyi Márta és Ágoston Péter vezette, az edzéseket Bujtás Balázs és Kürti Tamás tartotta. Két turnusban összesen hatvan gyermek ismerhette meg a vízilabda szépségeit.

Bujtás Balázs (balra) és Kürti Tamás (jobbra) igyekszik felkelteni a vízilabda iránti szeretetet Fotó: Penk Tímea

Az első turnus befejezése után az edzők úgy látták, hogy nagyon ügyesek a gyerekek. Bíznak abban, hogy néhány táborozóban sikerült felkelteni az érdeklődést a sportág iránt.

 

A gyerekeknek naponta két vizes edzést tartottak, de szárazföldi mozgásban is részt vettek. Strandolásra és egyéb programokra is jutott idő, fociztak, röplabdáztak, fogócskáztak és barátságok is születtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!