Ajka

2014.09.12. 06:00

Több a rendőr Ajkán

Sokaknak feltűnt, hogy az utóbbi hónapokban nagyobb a rendőri jelenlét a közterületeken. Az egyenruhások júniustól megerősített szolgálatot látnak el – tájékoztatta lapunkat Loránd György rendőr alezredes, az Ajkai Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője, kapitányságvezető-helyettes.

Penk Tímea

A fokozott szolgálatot az országos rendőrfőkapitány rendelte el, a keleti megyékben elért eredmények után kiterjesztette az egész országra nyolchónapos időtartamban.

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai áttekintették a települések bűnügyi-közbiztonsági helyzetét, kikérték a járási közbiztonsági egyeztetőfórumok véleményét, konzultáltak önkormányzati és civil szervezetekkel, majd az igényeknek és javaslatoknak megfelelően szervezték meg a szolgálatot. Elsősorban azokat a körzeti megbízottakat vonják be a munkába, akik egyébként is az adott területen teljesítenek szolgálatot. Szükség esetén a helyi létszámon felüli segítséget is kérhetnek akár a főkapitányságtól, akár a készenléti rendőrség munkájában – számolt be az alezredes.

fotó: Penk Tímea

A megerősített jelenlét a napi szolgálaton felüli feladatellátást jelent. Különös figyelmet fordítanak a veszélyeztetett csoportokra, a fiatalkorú és az idős emberekre. Fokozottan ellenőrzi a rendőrség a 18 éven aluliak kiszolgálását alkohollal, illetve az esti órákban a játszótereken a zavargásokat. A rendőrség munkatársai megkeresik a sértetteket is a jogsértő cselekmények hatékonyabban felderítése, illetve a további bűncselekmények megelőzése érdekében.

Loránd György kiemelte, hogy feladataik ellátása során együttműködnek a polgárőrséggel és egyes rendészeti feladatot ellátó személyekkel, munkájukat folyamatosan értékelik és bíznak abban, hogy az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét tovább tudják növelni.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!