Ajka

2014.11.21. 21:04

Tisztelet és tartalmas élet

Farkasgyepű - Nyugdíjas napot tartottak a községben pénteken, amelyet rendkívüli örömmel fogadtak az idős emberek, hiszen tíz év kihagyás után az új képviselő-testület ismét összejövetelt szervezett a tiszteletükre.

Penk Tímea

Takácsné Légrádi Edina polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük Lendvai István szobrászt, aki kiállította néhány alkotását a faluházban. Lendvai István egy agyvérzésen esett túl, és a rehabilitációját töltötte Farkasgyepűn. A szobrász több mint harminc éve foglalkozik plakett és kisplasztika készítésével, de az utóbbi időben textil képeket, grafikákat és fa szobrokat is készít. Művészetének fő gondolatai az emberek és a természet. A kiállítás november 27-ig tekinthető meg a faluház nagytermében.


Takácsné Légrádi Edina polgármester köszöntötte a nyugdíjas nap vendégeit

A nyugdíjas nap az idős emberekről és az ő tiszteletükről szól, ez magában foglalja az elfogadásukat, támogatásukat és szeretetüket – fogalmazta meg Takácsné Légrádi Edina, majd hozzátette, hogy az év minden napján figyelnek az idősekre a falugondnoki és a házi segítségnyújtó szolgálaton keresztül. A polgármester, jó egészséget, tartalmas, boldog, hosszú életet kívánt a vendégeknek, majd megköszönte a nyugdíjas nap létrejöttében résztvevők támogatását, hiszen a rendezvény a közös munka és az összefogás eredményeként jött létre.

A Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezetője, Pfeiferné Takács Hajnalka szintén köszöntötte a szépkorú vendégeket. Az iskola farkasgyepűi, bakonyjákói és városlődi tanulói egy szórakoztató és megható összeállítással készültek a nyugdíjasoknak. A gyerekek műsora után a képviselő-testület tagjai és az önkormányzat dolgozói szolgálták fel a vacsorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!