Ajka

2015.03.26. 15:10

Tapolcai választás - Sallai R. Benedek: az LMP a kis- és a közepes vállalkozásokat fejlesztené

A kis- és a közepes vállalkozások fejlesztését, valamint a munkahelyteremtést nevezte az LMP legfőbb céljának Sallai R. Benedek, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki ajkai sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy pártja nem politikai babérokra tör, hanem az emberi értékeket helyezi előtérbe, hiszen "jó társadalmat csak jó emberekkel lehet építeni". Hozzátette: az LMP által meghirdetett Zöld Beruházási Alap, valamint a Zöld munkahelyek programja az energiahatékonyságot és a helyben történő munkahelyteremtést célozza.     A képviselő kijelentette: az elmúlt 25 évben bebizonyosodott, hogy a vidékfejlesztésre fordított források nem hasznosultak megfelelően, az LMP által javasolt gazdaságfejlesztési program viszont segítséget jelenthetne a térségnek is.

Sallai R. Benedek arról is beszélt, hogy örömmel jött Ajkára, hiszen számára sokat jelent Fekete István író szellemisége, aki ebben a városban szívta magába táj közeli gondolkodását.

Az LMP számára az a fontos, hogy az emberek jobban éljenek és biztonságban érezzék magukat – mondta Sallai R. Benedek.
Úgy fogalmazott, hogy bár minden kormány képes "színes ígéreteket tenni", de a parlamentben egyre kevesebb a "jó ember". Szerinte Sallee Barbara, az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési választáson induló LMP-s képviselőjelölt fontos értékek megjelenítője a térségben.    

Sallee Barbara azt mondta, fontos, hogy ne a régi, "megbukott módszereket" helyezzük előtérbe, hanem új megoldásokat válasszunk az energiafelhasználás területén.     

Hozzátette: fontos, hogy energiahatékonyság tekintetében a saját lábunkra álljunk és a technológia, valamint a gazdaság az embereket szolgálja, ne pedig fordítva. Okosabban, energiahatékonyabban építkezzünk, úgy, hogy a rezsi nagy részét megtakaríthassuk - mondta a képviselőjelölt.     Sallee Barbara szólt a munkahelyteremtés fontosságáról is, és arról, hogy az adóforintjainkat inkább az előbbi célokra kellene fordítani, nem pedig Paks 2-re, mert az energiafüggőséget eredményez. Nem a "pad alá kell söpörni" az embereket, hanem felemelni a térséget – fogalmazott a képviselőjelölt, hozzátéve, hogy ehhez "tiszta, jó, hatékony erőre van szükség".

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!