Ajka

2014.06.05. 11:47

Székelyföldre utaztak a kamondiak

A település küldöttsége a székelyföldi Jedd településre látogatott egy hetes találkozóra.

Tóth B. Zsuzsa

A képen Buzás Károly Kerta polgármestere, Szabóné Piriti Márta Karakószörcsök polgármestere, Asbóth Szabolcs Kamond polgármestere és Bányai István Jedd alpolgármestere látható

A testvértelepülési találkozón partnertelepülésként részt vettek Kerta és Karakószörcsök képviselői is - tudtuk meg  Asbóth Szabolcstól,  Kamond polgármesterétől. Az egy hetes programra kilencezer Euró uniós támogatást kapott Kamond önkormányzata. A megnyitón a jeddi Református Gyülekezeti Háznál  és Bányai István Jedd alpolgármestere és Asbóth Szabolcs köszöntött mindenkit.

A találkozó során bemutatkoztak a pályázatban részt vevő települések, az önkormányzatok tapasztalatot cseréltek, volt nyugdíjas fórum, vállalkozók és mezőgazdasági termelők fóruma, bemutatták a Somló borvidéket és Istentiszteleteken vettek részt. A hivatalos programok mellet jutott idő a sportos  és a kulturális rendezvényekre, az Európai Unióról rendezett vetélkedőre, valamint a résztvevők kirándulhattak Marosvásárhelyre, Parajdra, Korondra, a Medve-tóhoz és Kolozsvárra. A találkozó során megismerték egymás településeit, azok   problémáit. Eszmecserét folytattak  az  uióról és annak    lehetőségeiről, az eddig szerzett tapasztalatokról. Határon átívelő közös pályázati lehetőségeket kerestek. Kölcsönösen megismerték a mezőgazdasági termelők, vállalkozók, a közoktatás és közbiztonság problémáit és azok lehetséges megoldását. A kulturális egyesületek révén bepillantottak  egymás kultúrájába is.  Közös cselekvései tervet dolgoztak ki az előttük álló évekre, valamint   kapcsolataik fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!