Ajka

2015.02.26. 10:04

Kötelező a névváltoztatás az ajkai közterületeken

Ajka - A város önkormányzatának meg kell változtatnia több közterület elnevezését, amelyhez határidő-hosszabbítást kért a képviselő-testület.

Penk Tímea

A megyei kormányhivatal célellenőrzést végzett, amelynek során megállapította, hogy az ajkai képviselő-testület nem tett eleget az önkormányzati törvény rendelkezéseinek, miszerint felül kell vizsgálni a közterületek elnevezéseit. A Magyar Tudományos Akadémia szerint tiltott a Frankel Leó, Fürst Sándor, Lőwy Sándor, Úttörő és Partizán elnevezés, továbbá nem javasolt az Élmunkás, Hámán Kató, Marx Károly és Ságvári Endre utcanevek.

Bár a kormányhivatal március 15-i határidőt jelölt meg, a képviselő-testület arról határozott, hogy a közterületek átnevezését az április 12-én esedékes országgyűlésiképviselő-választást követően valósulhat meg. Az önkormányzat szükségesnek tartja a lakosság véleményezését is, ezért június 30-ig határidő-hosszabbítást kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!