Ajka

2014.08.21. 18:51

Népszerű az egyházi iskola

Ajka - A város egyházi iskolája iránti növekvő érdeklődés miatt a nyári szünetben tovább bővült az intézmény.

Penk Tímea

Már tavaly két új tanteremmel várták a diákokat, amelyekhez az idén hozzáépítettek egy további termet, tanári szobával, vizes blokkokkal, illetve három korábbi osztálytermet is felújítottak. Nemcsak építkezés zajlott, hanem lebontották a kazánházat, az intézmény vezetékeit és csöveit is kicserélték. Az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola igazgatója, Rieder András a Naplónak elmondta, hogy az intézményt a Veszprémi Érsekség működteti, illetve finanszírozza a bővítéseket és a felújításokat. A tósokberéndi iskolában kitűnő tanári gárdával, nyugodt és családias, biztonságot sugárzó légkörben zajlik az oktatás, amely vonzóvá teszi a szülők és gyerekek számára azt, hogy ezt az intézmény válasszák. Lényeges eleme a nevelésnek a keresztény értékek közvetítése, az ehhez tartozó napi imádságok és rendszeres részvétel a szentmisén.

Rieder András intézményvezető a felújítást végző szakemberekkel a katolikus iskola udvarán (Fotó: Penk Tímea)

A tavalyihoz hasonlóan az idén is két első osztály indul, de még így is voltak olyanok, akiket helyhiány miatt nem tudott felvenni az intézmény. A mostani tanévet 283 tanuló kezdi Tósokberénden. Mivel általános iskoláról van szó, úgy kell az építkezéseket megszervezni, hogy azok a nyári szünetben megvalósulhassanak, vagyis csak fokozatosan, évről évre lehet a bővítést kivitelezni.

Új osztályteremmel bővítették a katolikus iskolát

A tantermek felszerelését, a bútorzatot ugyancsak az érsekség finanszírozza, illetve az iskola alapítványa is támogatja az eszközök beszerzését – nyilatkozta a Naplónak Rieder András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!