Ajka

2014.05.15. 12:39

Nem engedik a postát

Ajka - A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójához fordult a város polgármestere a tósokberéndi városrész postájának bezárása miatt.

Tóth B. Zsuzsa

Schwartz Bélától megtudtuk, hogy korábban a posta területi igazgatóságával már megbeszélést kezdeményezett, azonban az nem vezetett eredményre.

- Most levélben Szarka Zsolt vezérigazgatóhoz fordultam, mivel a napokban bezárták a Bajcsy-Zsilinszky utcai, négyes számú postahivatalt. A bezárást azzal indokolták, hogy a postahelyet működtető vállalkozó felmondta a postával kötött szerződését.  A területi igazgatóság vezetőjével folytatott megbeszélésen tiltakoztunk a postahivatal bezárása miatt és kértük, hogy a posta vagy egy másik vállalkozóval kössön szerződést, vagy vonja saját hatáskörbe a postahivatal működtetését és folytassa a szolgáltatását. Mindkét javaslatunkra nemet mondtak, mondván hogy a szolgáltatóhely működése nem gazdaságos és nincs jogszabályi lehetőség bármelyik megoldás megvalósítására. Mi ezt nem tudjuk elfogadni, nem ismerünk semmiféle jogszabályi vagy más feltételt arra vonatkozóan, hogy a postahivatal változatlanul üzemelni tudjon. A belvárosi főposta szolgáltatásai akadoznak, mióta a kisposta bezárt, hiszen utóbbiban jelentős forgalmat bonyolítottak le a tósoki városrész ügyfelei. A kisposta a főpostától több mint három kilométerre található, az egyik legdinamikusabban fejlődő városrészünkben. Elképzelhetetlen, hogy ott gazdaságtalan lenne a posta működése - mondta a polgármester. Hozzátette, hogy javasolta, hirdesse meg a cég a vállalkozói formában történő működtetést, hiszen a posta egyik korábbi dolgozója hajlandóságot mutat erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!