Ajka

2014.11.21. 21:13

Mulatság kerekesszékben

Ajka - Esélyegyenlőségi country estet tartott a Mozgássérültek Aktív Egyesülete és a RollingCountry Kerekesszékes Tánccsoport az ajkarendeki sportcsarnokban, amelyen közel száznegyven ember vett részt.

Penk Tímea

A programot az integráció jegyében szervezték, bemutatva azt, hogy a mozgássérült állapot nem akadálya egy jó mulatságnak. Mesterházy Zsolt, az egyesület alelnöke szerint a gyakran használt esélyegyenlőség mint fogalom kezd kiüresedni, amikor hivatásból beszélnénk róla és nem elkötelezettségből. A country estnek éppen az a célja, hogy tartalmat nyerjen a szó, és egy kötetlen, jó hangulatú rendezvényen együtt legyenek a városok vezetőivel. Az est fővédnöke dr. Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke az esélyegyenlőség megvalósulásának lépéseiről beszélt. Szerinte az a legfontosabb, hogy az ép és a fogyatékossággal élő emberek előítélet nélkül együtt tudjanak élni. Amíg ez csak a kommunikáció színterén jelentkezik, az igazi integráció nem valósulhat meg.

A Rollingcountry Kerekesszékes tánccsoport az esélyegyenlőségi est vendégeivel (Fotó:  Mozgássérültek Aktív Egyesülete)

A rendezvényen fellépett a Dallamvilág Nosztalgia Country csoport, a balatonfüredi Thunderfoot country linedance tánccsoport, a Rollingcountry Kerekesszékes tánccsoport, Köteles István előadta a Titkolt vágyak című dalát a kerekes székesek koreográfiájával. Jánoki Márió látássérült dalaival biztosította a kerekek és a talp alá való hangulatot. A szervezők hálásak a megjelent előadóknak és vendégeknek, a fővédnöknek, valamint Ráczkevi Lajosnak, Papkeszi polgármesterének és Stigelmaier Józsefnének, a Veszprém megyei jogú város képviselőjének. Mesterházy Zsolt lapunknak elmondta, hogy egyesületük a jótékonysági bálokon befolyt összegből egy kisbuszra gyűjt, amely a megyében élő fogyatékossággal élők közlekedését segítené elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!