Ajka

2014.09.17. 09:13

Legfontosabb a viták békés rendezése, mondja az ajkai polgármesterjelölt

Ajka - A Jobbik ajkai polgármesterjelöltje Pataricza György, aki mind ügyvédként, mind közszereplőként ismert személyiség a városban, sőt a megyében is.

Penk Tímea

Pataricza György több mint három évtizede tart fenn ügyvédi irodát Ajkán, a felesége és a fia is a jogi pályára lépett. A polgármesterjelölt a városi, önkormányzati ügyek intézésében kellő tapasztalatot szerzett, mivel 1990-től két cikluson át tagja volt a képviselő-testületnek, és a jogi bizottságot vezette.

 

Polgármesteri programjában a béke megteremtését tartja a legfontosabbnak, hiszen a városnak nem érdeke, hogy a viták a bíróságon végződjenek. Pataricza György beszámolt arról, hogy Ajkán az átlagosnál magasabb a munkanélküliség, sokan dolgoznak külföldön. A kis- és középvállalkozói réteg nehézségekkel küzd, munkahelyteremtő képessége csekély. A helyi adók magasak, a kommunális és az iparűzési adó az utóbbi években fokozatosan emelkedett, a közterületekről eltűntek a kisebb pavilonokban működő kereskedések. A polgármesterjelölt szerint az önkormányzatnak a kis- és középvállalkozókhoz való viszonyát javítani kell, és az őket sújtó adókat felül kell vizsgálni a város adósságterheinek csökkenése függvényében. Fontos a városi munkák elosztásának átláthatósága, és ezek elvégzésébe a vállalkozók szélesebb körét kell bevonni.

További megoldandó feladat az egyórás ingyenes parkolás bevezetése, hiszen a városközpontban sok magyar tulajdonú vállalkozás van, amelyek vásárlói jelenleg jelentős parkolási díjat fizetnek. A város bizonyos részein közbiztonsági problémák is felmerülnek, például hajléktalanok hatolnak be lépcsőházakba. Pataricza György szorgalmazza, hogy az autós járőrözés mellett ismét visszatérjenek az utcára az úgynevezett posztos rendőrök. A polgármesterjelölt szerint megbocsáthatatlan, hogy a város eladta a jelentős társadalmi munkával létrehozott vásárcsarnokot, de még így is megvalósíthatónak tartja a termelői piac kialakítását. Kórházunk leterheltsége nőtt a tapolcai intézmény bezárással, ezért a dolgozói létszám bővítésre, a bérek rendezésre szorulnak. A külső kerületek fejlesztése is fontos, beleértve a tósokberéndi postahivatal működésének visszaállítását. A gyülekezeti fenntartásba adott oktatási intézményeknek vissza kell térni a normál oktatási rendszerbe – hangsúlyozta Pataricza György.

 

Fotó: Achív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!