Ajka

2014.08.28. 11:50

Különleges módon népszerűsítik a várost

Ajka - A település fennállásának 800., valamint a várossá nyilvánítás 55. évfordulója apropóján a Trendi Ajkai Fiatalnak Lenni program óriás plakátversenyének legjobbjait már az Agórán láthatóak.

Tóth B. Zsuzsa

A Kristály-völgy Egyesület önkénteseinek az ötlete sokak fantáziáját megmozgatta. Varga Andrea elnök elmondta lapunknak, hogy mivel mára megváltoztak a kultúrafogyasztási szokásaink, tehát a vizuális élményekért nem megyünk már be zárt terekbe, úgy gondolták, az élményt viszik közelebb az itt élőkhöz.

Az óriásplakátok az Agórán. A fényképen éppen a plakátok elhelyezésekor látható Varga Andrea (Fotó: Györkös József)

- Áprilisban írt ki az egyesület egy pályázatot Te hogyan vagy itthon otthon? címmel, és Te hogy szereted Ajkát alcímmel. Az Ifjúsági Közösségi Szolgálatos diákjainknak levélben hívtuk fel erre a figyelmét, és meghirdettük egy internetes közösségi oldalon is. Harminc beérkezett pályaműből válogathattunk. Szeretnénk, ha ezzel a kiállítással felhívhatnánk a városban élők figyelmét arra, hogy Ajka az otthonunk, mindannyiunké. Ha csak egy pillanatra is, de elgondolkodnának azon, hogy miért is szeretnek itt élni, mi az, amit igazán szeretnek a lakóhelyükön és a környékén. És mi az, ami miatt soha nem költöznének el innen.

Mint ahogy némelyik plakáton szerepel is: mi az a 8 vagy 800 érv, ami valakit MARADásra bír? Mondták már néhányan nekünk, hogy Ajka kicsit szürke és arctalan város. Mi tudjuk, hogy nagyon is színes és vannak nagyon izgalmas helyei, eseményei. Vagy, ahogy az egyik plakát hirdeti: Ne azt kérdezd, mit adott a világ neked . bizony mi is adtunk a világnak, nem is keveset. Csak meg kell tudni mutatni, magunknak és a világnak egyaránt - mondta Andi. Megtudtuk továbbá, hogy a plakátok mellett készültek még kifejezetten Ajkát népszerűsítő ékszer, polótervek és fiatalos, trendi logótervek, amelyekből szeptemberben és októberben rendhagyó kiállítást és akciókat terveznek a városlakók bevonásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!