Ajka

2014.10.17. 18:14

Kétszáz alkotás az Ajka Tárlaton

Ajka - Megnyílt pénteken az idei Ajka Tárlat a művelődési központ kiállítótermében. Közel kétszáz képzőművészeti alkotást állítottak ki.

Penk Tímea

A tárlatot több mint negyven évvel ezelőtt indította el a művelődési központ azzal a céllal, hogy a helyi alkotóközösségeket, művészeti csoportokat összefogja, lehetőséget adjon számukra a bemutatkozásra. Csaknem húsz év alatt a kiállítás Közép-dunántúli Tárlattá, majd 2000-től országos képző- és iparművészeti seregszemlévé fejlődött.

Dr. Jáger László címzetes főjegyző nyitotta meg a kiállítást

Az idei kiállítást dr. Jáger László címzetes főjegyző nyitotta meg. Elhangzott, hogy 146 alkotó 185 munkáját állították ki a szakmai zsűri döntése alapján. A szépség és gyönyörködtetés, vagy a hétköznapi élet sorskérdéseit fedezhetjük fel az alkotásokban - mondta Jáger László, aki szerint meg kell állni egy pillanatra, hogy átérezzük a művészi tartalomban rejlő, szavakkal nem kifejezhető érzéseket és értékeket. Minden alkotás egy új világot tár elénk, amely az emberi sokféleségnek köszönhetően mindenki számára más impulzusokat és értékeket közvetít - fejezte ki gondolatait a jegyző, majd hozzátette, hogy a város mindig támogatta a kultúrát, köztük az alkotóművészetet.

A tárlat megnyitóján közreműködött Őri Jenő zongorán

A kiállítás megnyitása után a tárlat alapítói és támogatói díjakat adtak át. A zsűri tagjai, P. Szabó Ernő művészettörténész, Butak András grafikusművész és Aknay János festőművész tizenegy kiállítót részesített alkotói díjban. Kallai Sándor, Árvay Zolta, Kiss László Zsigmond, Skoda Éva és Szakál Éva festőművészeket, Huller Ágoston és Móder Rezső képzőművészeket, Szőke György és Mészáros Imre grafikusművészeket, valamint Rába Judit grafikust és Tihanyi György fotóművészt díjazták az idén. A kiállításon közreműködött Őri Jenő zongorán. A tárlat november 7-éig tekinthető meg munkanapokon délelőtt fél tíztől délután fél ötig.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!