Ajka

2014.09.22. 06:17

Kék lámpák és szirénák Ajkán

A Kék lámpák napját szombaton tartották a városközpont parkolójában a Panellakó Civilek (Pa-Ci) projekt szervezésében.

Penk Tímea

Az élet védelmére, a balesetek megelőzésére, és a résztvevő partnerek munkájának fontosságára hívták fel a figyelmet a rendezvénnyel – mondta köszöntőjében Tóth Gergely, a Pa-Ci projektmenedzsere.

A programra több százan mentek el, hogy megnézzék a rendőrkutyás bemutatót,  a balesetet szenvedett utas kimentését az autóból és a lángoló jármű eloltását, vagy a polgármesteri hivatal tetején rekedt emberek mentését.

A rendezvény ideje alatt lehetőség volt testközelből megismerni a rendőrség, a mentők és a tűzoltóság járműveit és felszereléseit. Volt biztonságiöv-szimulátor, a hadkiegészítő parancsnokság repülőgép-szimulátort vitt. Kresz- és kábítószer teszteket lehetett kitölteni, illetve értékelték a rajzverseny résztvevőit. A díjazottak utazhattak a rendőrség Audi TT elfogó gépjárművével. A mentőszolgálat munkatársai az elsősegélynyújtás alapvető fogásait mutatták be, illetve a városházán véradásra is nyílt lehetőség.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!