Ajka

2014.07.19. 08:16

Ismét a szabadban tornáztak az ajkaiak

Anya és fia tartott ismét szabadtéri tornát pénteken a csónakázó tó melletti parkban a Panellakó Civilek (Pa-Ci) projekt szervezésében.

Penk Tímea

Grőber Erika, a Pa-Ci munkatársa lapunknak elmondta, hogy ez már a negyedik szabadtéri torna a szervezésükben. A résztvevők száma megduplázódott, de szeretnének még ennél is több embert kihozni a szabadba, ezért havonta tartanak egy szabadtéri tornát, amelyre elsősorban családosokat várnak.

A tornát Bognár Adrienn és fia, Halász Dániel tartotta. A könnyedebb zenés aerobicot Bognár Adrienn vezette, aki közgazdászból lett mozgástréner, sportedzői képzettsége van és különböző továbbképzéseken vett részt. Nagyon szeret mozogni, 6 éves kora óta sportol, kedvence a torna és a jégkorcsolya. Adrienn számára nagy öröm, hogy a fiával együtt mozgatja meg az embereket.

Az aerobicok street workout követte, amelyet a 24 éves Halász Dániel tartott. Ő két éve végzett a testnevelési főiskola sportedzői szakán, majd személyi edző képesítést szerzett, most pedig rehabilitációs tréner oktatásban részesül. A steet workout mozgásformát bárhol lehet végezni a szabadban, például egy olyan játszótéren, ahol másokat nem zavarnak vele. Ez gyakorlatilag egy erősítő köredzés, amely főleg saját testsúlyos gyakorlatokat, guggolást, fekvőtámaszt, kézenállást, tolódzkodást és futást is tartalmaz.

Anya és fia miden alkalomra valamilyen új mozgásformával készülnek, a következő szabadtéri tornát a strandon szeretnék tartani.

A pénteki torna mindkét csoportjában részt vett a 14 éves magyarpolányi Döbrösi Máté, aki nagyon jól érezte magát. Az aerobicosok között ő volt az egyetlen fiú, igazából nem is arra akart jönni, hanem a street workoutra, de végigcsinálta mindkettőt. Máté óvodás kora óta focizik, az FC Ajkában játszik, és fél éve kezdett el erősítő edzésekre is járni. A szabadtéri torna legnehezebb feladata számára az volt, amikor a lába a padon volt, és úgy kellett fekvőtámaszt csinálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!