Ajka

2017.06.12. 17:45

Harmadszor is dobogós

AJKA Harmadik helyen végzett az Itthon, otthon vagy országos földrajzverseny tatai országos döntőjén Szántó Soma, a Fekete - Vörösmarty iskola kilencedikes diákja. Soma harmadszor vett részt a versenyen, mindig dobogós helyen végzett. Korábban első, illetve második lett.

Tisler Anna

A versenyen először az iskolai földrajz tantárgyból kapnak tesztkérdéseket a jelentkezők, majd az esszében idén a szervezők a lakóhely vagy a környék turisztikailag, idegenforgalmilag vonzó nevezetességeinek vagy értékeinek feldolgozását várják a diák saját tapasztalatai alapján. Soma az Ajka-Csopak kerékpáros tanösvény értékeket mutatta be. Dolgozatára maximális pontszámot kapott, így jutott a kétnapos országos döntőbe.

Szántó Soma ajkai kilencedikes diák Fotó: iskola

Az első napon a Fertő-Hanság Nemzeti Park és az Alpokalja természetföldrajzával, élővilágával foglalkozó írásos feladatokat oldottak meg, majd képfelismerés következett. Másnap az otthon elkészített tizenöt perces képes prezentációt ismertette, amelyben egy háromnapos, Fertő-Hanság Nemzeti Parkot és az Alpokalját is népszerűsítő osztálykirándulás tervezetét kellett ismertetnie.

Soma felkészítő tanára Horváthné Mikuláskó Mónika volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!