Ajka

2014.09.13. 05:38

Fenyvesi Zoltán: Ajka békét érdemel

Ajka - A Fidesz-KDNP ajkai polgármesterjelöltje Fenyvesi Zoltán, akinek a kétévtizedes közéleti munkáját a szolgálat vezérli. Hisz abban, hogy másokért dolgozni nemes feladat, és ezt lehet tisztességgel és becsülettel végezni.

Penk Tímea

A gimnáziumi igazgató polgármesterjelölt Ajkán született, jelenleg is a városban él családjával. Sváb nemzetisége és anyanyelvi szintű német nyelvtudása mindig segítette a külföldi kapcsolatok kiépítésében. A Bercsényi iskola igazgatójaként látta az ajkai családok napi problémáit, önkormányzati képviselőként pedig a város és a helyi gazdasági társaságok gondjait. Ajka abban a ciklusban fejlődött látványosan, amikor a kormány és a polgármester ugyanahhoz a párthoz tartozott, amikor a városvezetés együttműködött a kormánnyal.

Az elmúlt négy év a megtorpanás időszaka volt. Fejlesztésre csak akkor adódott lehetőség, amikor a kormány átvállalta a város csaknem hatmilliárd forintos adósságát. Fenyvesi Zoltán biztos abban, hogy kormányzati támogatással sok mindent meg tudnak valósítani, és nem szeretné, ha a megye más városai vinnék el a fejlesztési és pályázati pénzeket. Fontos számára a munkahelyteremtő helyi vállalkozások fejlesztése, forráshoz juttatása; az ipari parkban megújuló, solar energiát alkalmazó üzem létrehozása; a társas- és családi házak hőszigetelése, a csónakázótó pihenőövezetté alakítása, a közgyógyellátásból kimaradtak megsegítése.

Fenyvesi Zoltán szerint nem 33 méteres uszodát kell építeni, mert az nemzetközi versenyekre nem alkalmas, hanem 50 métereset. Új alapokra kell helyezni a civil szervezetek és egyesületek támogatását. Minden városrészre kiterjedő út, járda és vízelvezető rendszer felújításába kezdenek, és a parkolás az első óráját ingyenessé teszik. Megállítják az elvándorlást, egzisztenciát adnak a fiataloknak, a köztereken ingyenesen használható wiwi rendszert építenek ki. Fenyvesi Zoltán fiatalos lendülettel és egy felkészült csapattal új irányt szeretne adni a városnak, amely megérdemli a békés, nyugodt légkört, és a jelentős kormányzati támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!