Ajka

2015.01.24. 12:30

Felszentelték az ajkai kórház kápolnáját

Ajka - A Magyar Imre kórház ötödik emeletén épített kápolnát szombaton felszentelte Márfi Gyula veszprémi érsek.

Penk Tímea

Az ökumenikus létesítményt kizárólag adakozásból befolyt pénzből építették – mondta Vida István, a kórház főmérnöke, az egyházközség világi elnöke. A kápolna felszentelésében részt vett Bakos Frigyes ajkai plébános, kerületi esperes, Mail József, a veszprémi érsekség gazdasági helynöke, Vajda István evangélikus és Sándor József református lelkész, valamint Szijártó László, a pápai Szent Benedek templom plébánosa. Több évtizeddel ezelőtti vágyak valósultak meg a kórházi kápolna létrehozásával. – Az Isten igéje és imádság szenteli meg Isten ajándékait – idézte Pál apostol szavait Vajda István.

– Csodálatos dolog, hogy van egy hely, ahová elvonulhatunk, elcsendesedhetünk, ahol Istennel lehet találkozni – mondta Sándor József. A betegekért és az adományozókért mondott mise után Márfi Gyula kifejezte köszönetét és hangsúlyozta, hogy a hívő betegek türelmesebbek, jobban gyógyulnak és tovább élnek. Szerinte a kórház minden dolgozójának fel kell ismerni a betegekben a szenvedő Krisztust. Imádkozniuk kell, hogy megkapják a gyógyítás karizmáit, hogy személyükben ott legyen a gyógyító Krisztus a beteg mellett.

– Rendkívül fontos, hogy tudjunk türelmesen szenvedni. Jó lenne, ha a betegek is tudatában lennének méltóságuknak, ha bizalom, alázat, szeretet töltené el őket – mondta az érsek. A kápolnában minden hónap első három szombati napján katolikus, a negyedik és – ha van – az ötödik szombaton református vagy evangélikus misét tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!