Ajka

2015.01.23. 18:01

Eljött a Bródy bál ideje (frissítve)

A Bródy Imre Gimnázium pénteken tartotta szalagavató ünnepségüket a művelődési központban, majd a bált a Bánki iskola aulájában.

Penk Tímea

A gimnáziumban az idén három osztály végez. 31 diák négy évfolyamos angol, illetve matematika-informatika tagozaton, 32 tanuló négy évfolyamos angol, illetve német tagozaton végez. 25 fiatal a hat évfolyamos gimnáziumi osztályt hagyja el. Mihályfi László igazgató ünnepi köszöntőjében a célok elérésének fontosságát hangsúlyozta, valamint örömét fejezte ki, hogy a gimnázium és pedagógusai hozzájárulhattak a diákok felnőtté válásához.

- Örömöt, aggodalmat és bizakodást érzünk ezekben az emelkedett pillanatokban - mondta az intézményvezető a tanárok nevében, akik látják, hogy értelmet nyert a szeretettel és törődéssel végzett munkájuk. Remélik, hogy az általuk közvetített szellemi és erkölcsi értékrenddel felvértezve a diákok boldogulnak a kihívásokkal teli világban. A végzősök nevében Horváth Réka búcsúzott az iskolától. Elmondta, hogy a tananyagon kívül megtanulták, mit jelent a kitartás, a szorgalom, az akarat és a célért való küzdelem.

- A csalódottság sosem kudarc, hanem mindig lecke - hangsúlyozta a búcsúzó végzős, amire az iskola nevelte őket, majd felidézte az örök emlékű eseményeket és élményeket. Az ünnepeltek nevében Bognár Tamara egy Cserháti-dalt adott elő, majd Kertész Dávid diáktársait látta el jó tanácsokkal az elfogadásról, a közösség hasznos tagjaivá válásáról, a célok megvalósításáról. - Az, hogy milyen boldog az ember élete, gondolatainak milyenségén múlik. Tehát ügyelj erre és vigyázz, hogy ne fogadj be olyan gondolatokat, amelyek nem felelnek meg az erkölcs és a tisztességes jellem szabályainak - idézte Marcus Aurelius gondolatait Kertész Dávid.

A szalagavatón fellépet az iskola kamarakórusa. A végzős évfolyam legjobb tanulmányi eredményű diákjai Venicz Anna és Szőke Gabriella, aki esélyes a Bródy-díj elnyerésére. Hanis Patrícia újságírásban jeleskedik. Sportteljesítményeik alapján kiemelkedő tanuló Kiss Vivien kosárlabdában és atlétikában, valamint Kiss Fruzsina kosárlabdában. A város középfokú oktatási intézményei közül az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében három szakközépiskolai és két szakiskolai osztály végez az idén. 11 gépészet, 27 informatika és közgazdasági, 16 elektronika és közlekedés szakmacsoportban tanuló fiatal szakközépiskolai, valamint 45 diák gépi forgácsoló szakiskolai bizonyítvány megszerzésére készül. A végzősök szalagtűzését február 13-án rendezik a művelődési házban, majd ezt követően tartják a szalagavató bált az iskola aulájában.

Az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegységében 96 tanuló végez. Hároméves képzésen hegesztő, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, kőműves, élelmiszer- és vegyi áru eladó szakmákat sajátíthatták el a fiatalok. Kétéves szakképzés során hegesztő, ács, asztalos és eladó vizsgákat tehetnek, illetve szakmunkások szakközépiskolájában is végeznek. A szalagavató a művelődési ház színháztermében lesz február 6-án délután négy órakor. A Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium már megtartotta szalagavató ünnepségét decemberben. Az intézményben összesen hét osztály százhetven diákja végez az idén szociális gondozó-ápoló, pék-cukrász, szakács, pincér szakiskolai, illetve vendéglátás-idegenforgalom, szociális, egészségügyi, rendész és intenzív érettségire felkészülő szakközépiskolai osztályban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!