Ajka

2014.08.27. 16:20

Schwartz Béla polgármester az elmúlt négy évről

Ajka - A 2010- 2014-es önkormányzati ciklus alatt a város vezetése megvalósította azokat a célokat, amelyeket a választók elé tártak - nyilatkozta Schwartz Béla polgármester. Különösen a lakóház-felújítási prog- ram végrehajtása kapott nagy jelentőséget.

Tóth B. Zsuzsa

A 7200 telepszerű, többszintes lakásból 5312-t felújítottunk, miközben az önkormányzati támogatás 50 százalékra nőtt. A Házunk tája programban 45 játszóteret építettünk, 650 közlekedési létesítményt adtunk át. A mi utcánk ó be szép programban megújult például a Béke, a Téglagyári, a Somló, a Lőwy Sándor, a Gárdonyi, a Tálas, a Gergőföldi, a Panoráma, a Hajnalcsillag utca és a Csékúti-hegyre vezető út. A kerékpárút-hálózatot 15 kilométerre növeltük. Két általános iskolát, két óvodát felújítottunk, a bölcsődét 25 hellyel bővítettük. Befejezéséhez közeledik a kórház több mint hárommilliárdos rekonstrukciója. Munkahely-fejlesztési programunk eredményeként a munkanélküliség 4,5 százalékra csökkent.

Schwartz Béla: A munkanélküliség 4,5 százalékra csökkent Ajkán (Fotó: Polgármesteri Hivatal Ajka)

A lakást építők támogatására egymilliós vissza nem térítendő támogatást biztosítunk. A Pöttöm Polgárok programjára gyermekenként 20 ezer forintot fordítottunk - sorolta Schwartz Béla polgármester. Az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került családok Utolsó szalmaszál programját sokan igénybe vették. A sporttámogatási rendszer is kiállta a próbát, Ajkán 28 egyesület működik, többségét támogatják. A labdarúgásban új utánpótlás-ösztönző rendszert vezettek be, igényelték az úgynevezett TAO-s támogatási lehetőségeket. Az FC Ajka stadionja megújult, elkezdődött a volt Bányász-pálya rekonstrukciója, a fedett uszoda átépítése. A városvezetés munkáját az Európa Tanács Becsület Plakettel ismerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!