Ajka

2014.10.01. 14:35

Ehető remekművek a fiatal ételszobrászoktól

A Termékeny gyümölcsös Bódé rendezvényen a bemutatkozó programot erősítették a szentgyörgyis ételszobrászok.

Sipos Ottó Tibor

Az ajkai Szent-Györgyi Albert Szakközép- és Szakiskolában Szeglet Erzsébet és Gróf Judit oktató a szakács-cukrász képzés keretében oktatja az ételszobrászatot. A képzés célja a magyar gasztronómiában dolgozók esztétikai igényének fejlesztése, a kreativitás, az alkotási vágy felébresztése.

Szemnek-szájnak ingerére – ételszobrászati műremekek készülnek. Jobb oldalt Üveges Sándor újságíró, valamint Szeglet Erzsébet és Gróf Judit szakoktató és az alkotók a rendezvényen (Fotó: Sipos Ottó Tibor)

Konkoly Virág, Farkas Renáta, Takács Szilvia, Baróta Dávid végzős tanuló bemutatta az ételszobrászatnál használatos eszközöket, a munkavégzés, alkotás fortélyait. A fiatalok ügyesek és bizakodóak. Reménykednek abban, ha befejezik tanulmányaikat, olyan munkahelyük lesz, ahol ismereteiket minél szélesebb körben hasznosítani tudják.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!