Ajka

2014.10.20. 19:38

A szépkorúakat ünnepelték Halimbán

Halimba - „Minden társadalmat arról lehet megítélni, hogy hogyan bánnak az öregekkel.” – mondta köszöntőjében Tóbel János polgármester az Idősek napi ünnepségen, Halimbán.

Schvarczkopf Anita

Mint minden évben ez évben is megrendezték az Idősek napját. Halimba Község Önkormányzatának meghívására 2014. október 18-én délután gyűltek össze a szépkorúak a település Művelődési Házában. Házigazdaként Gróf Emese művelődésszervező köszöntötte a megjelenteket. Majd Tóbel János a falu első embere ünnepi gondolataiban az idősek megbecsülését, életbölcsességét hangsúlyozta:” Nemcsak a családban, hanem a településen is fontos az idősek élete és az erre való odafigyelés. Érdemes egy-egy napra megállni a hétköznapok egyhangúságában, ünnepelni, beszélgetni a fehér asztalnál és megköszönni a faluért és az itt élőkért végzett munkát.”- fogalmazott a polgármester. Az ünnepi szavak után külön köszöntötte a falu legidősebb polgárait is: a 95 éves Vajai Kálmánnét, - aki most sajnos nem tudott eljönni- és a jelenlévő 88 éves Szabó Kálmánt. Ezt követően a helyi oktatási intézmények óvodásai, iskolásai és a Nyugdíjas Színjátszó kör tagjai tartalmas kulturális műsorral szórakoztatták a rendezvény közönségét. Végül a meghívottakat az óvoda kollektívája vacsorával vendégelte meg. Az estébe nyúló program kötetlen beszélgetéssel zárult.

„Minden társadalmat arról lehet megítélni, hogy hogyan bánnak az öregekkel.” – mondta köszöntőjében Tóbel János polgármester az Idősek napi ünnepségen

Nemcsak a családban, hanem a településen is fontos az idősek élete és az erre való odafigyelés”- mondta polgármester. (elöl balról jobbra: Somogyi Ferenc, Schall Kálmán, Schall Kálmánné (Juci néni), Schall Lászlóné (Joli néni))

A halimbai szépkorúakat a Művelődési Házban látta vendégül az Önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!