Ajka

2014.07.24. 12:20

A pártszövetség bemutatta ajkai jelöltjeit

Ajka - Négy KDNP-s és hat fideszes jelöltből áll össze az önkormányzati választókerületek kormánypárti képviselőinek a listája.

Penk Tímea

A személyeket Fenyvesi Zoltán, a pártszövetség polgármesterjelöltje mutatta be a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

Az önkormányzati választások Fidesz-KDNP ajkai képviselő-jelöltjei

A tósokberéndi városrészen az 1. számú választókerület jelenlegi képviselőjét, Rieder András iskolaigazgatót újra jelölik. A Bányásztelep, Móra és Móricz utcákat felölelő 2. számú választókerület jelölte Hartinger Ottó mérnök. Az Ifjúság, Verseny és Futó utcák területén, a 3. számú körzetben ismét Ravasz Tibor közgazdászt jelölik. A Semmelweis, Kohász és Sport utcákat felölelő 4. számú választókerület képviselőjelöltje Sándor László villamosipari-erősáramú szakember, aki korábban nem volt tagja a város képviselő-testületének. Nagy Noémi iskolaigazgató ugyancsak új arc a képviselő-jelöltek között, aki 5. számú kerület, azaz a Béke, Tűzoltó, Kossuth és Fő utca térségének a jelöltje. Változatlanul Táncsics Tamás, a KDNP helyi elnöke indul a 6. számú választókerületben, a Szabadság tér és a Bródy gimnázium környékén. A kórházdomb, Téglagyári és Kinizsi utcák 7. számú kerületében Fülöp Zoltán vállalkozót, egykori alpolgármestert indítja a párszövetség. A 8. számú választókerületben, amely a Csikólegelőt, Bódét, Csingert és a Kandó lakótelepet öleli fel, ismét Peternics Mihály energetikus indul. A bakonygyepesi és ajkarendeki városrészen a 9. számú körzetben dr. Czili Ernő jogász a képviselő-jelölt. A 10. számú választókerületben, a csékúti és padragi térségben új jelöltet állított a pártszövetség Puskás Károly gépész-üzemmérnök személyében.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy valamennyi jelölt a saját választókerületében él, így könnyen elérhető a polgárok számára. Táncsics Tamás a KDNP frakcióvezetőjeként arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a KDNP is támogatja valamennyi képviselőjelöltet, valamint Fenyvesi Zoltán polgármesterré választását. Az ajkai képviselők bemutatására szervezett sajtótájékoztatón részt vett Ékes József egykori országgyűlési képviselő, Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és Horváth Ernő, a megyei elnöki kabinet titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!