Ajka

2014.09.22. 19:49

A művészet felemeli a lelkünket

Kislőd - A Kulturális Örökség Napjai rendezvényt szombaton tartották Kislődön. A szentmisét az egyháztörténeti gyűjtemény megtekintése követte.

Penk Tímea

Isten végtelen szépségéről, jóságáról és igazságáról szólnak a művészeti alkotások – vallja Simon Gábor plébános, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az igazi mesterek mind Istenből táplálkozó emberek voltak. A művek nemcsak gyönyörködtetnek, hanem felemelik a lelkünket. Az ünnepi szentmisén közreműködött a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola Harangegyüttese Albertné Balogh Márta vezetésével. A külföldön is népszerű zenekar különleges harangjátéka elkápráztatta a híveket.

Kislődi Német Nemzetiségi Dalkör (Fotó: Penk Tímea)

Az egykori kislődi lelkipásztorról elnevezett Rőthy Mihály egyháztörténeti gyűjteményt Simon Gábor mutatta be. A plébános maga gyűjtött kegytárgyakat, könyveket, miseruhákat és egyéb egyháztörténeti emlékeket, a kiállításon értékes darabok történetét osztotta meg a vendégekkel. A rendezvényen fellépett a Kislődi Német Nemzetiségi Dalkör, Tiborcz Melinda, Balázs és Erik, valamint Kiss György előadóművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!