Ajka

2014.12.19. 18:04

A Diótörő története a Borsos iskolások előadásában

Karácsony estén minden ajándék elkelt, ám egy nagyszájú, csúf figura nem kellett senkinek. Egy kislány azonban gyengéden nyúlt utána, boldogan babusgatta ajándékát, a Diótörőt! A kislány álma elevenedett meg december 18-án délután az ajkai Nagy László Könyvtár és Szabadidő Központ színpadán.

Sipos Ottó Tibor

„ Az ünnep a különbözés. Készülj föl reá, testben és lélekben.” - Márai Sándor gondolataival konferálta fel a Borsos Miklós Általános Iskola diákjainak Diótörő című előadását Vajdáné Vörös Orsolya tanárnő. - Mi is különbözővé szeretnénk varázsolni ezt az estét, hogy mindenki gazdagon térhessen haza, csak ki kell tárnunk a szívünket és miénk lehet az ajándék, amit iskolánk tanulói nyújtanak át.

A nagysikerű előadás minden résztvevőjének gratulálni lehet

Hoffmann történetéhez Csajkovszkij komponált csodálatos zenét. Az ajkai Diótörő előadás megálmodója, koreográfiájának betanítója Csík Edina táncpedagógus, akinek sokat segítettek az 1., 2. és 3. osztályos tanulók tanítói.

Krózser Kinga Máriát idézte meg szerepében

Az előadás nagy tetszést aratott. A sikerben kivette részét az énektagozatos kis- és nagykórus Grőberné Adorján Renáta és Orosziné Mészáros Zsuzsanna vezetésével, Krózser Kinga 3.a osztályos tanuló, aki a szólót táncolta,  Csényi Kata 8.a osztályos tanuló, valamint a felső tagozatban működő tánc szakkör tagjai: Stilet Vanessza, Egyed Vivien, Simon Zsanett, Kiss Csenge, Kollár Eszter, Fadgyas Eszter. A dekoráció Dávid Barbara keze munkáját dicséri.  A műsorban elhangzott verset Csényi Katának betanította Vaczkó Andrea tanárnő.  Dr. Jágerné Mádl Ildikó és Nyírő Mária szervezésében szép, tartalmas, elgondolkodtató előadást láthatott a teltházas közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!