Ajka

2014.10.24. 14:42

A bátorságra emlékeztek

Ajka – Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a város több pontján ünnepséget szerveztek.

Penk Tímea

A megemlékezés az ünnep előestéjén Tósokberénden kezdődött, ahol megkoszorúzták az iskola előtti kopjafát. Reitter István, a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola hitoktatója mondott ünnepi beszédet.

– Az 1956-os fiatalok példaképek lehetnek, hiszen ők kiálltak igazukét és küzdöttek mindazért, amiben hittek: egy szabad és független Magyarországban, a jó győzelmében és a gonosz elbukásában – hangsúlyozta Reitter István, majd hozzátette, hogy érdemes küzdeni az elveinkért.

Csütörtökön délután Ajkacsingerben tartottak megemlékezést, amelyen Gerencsér Hilda, a Csingervölgyért Egyesület elnöke mondott beszédet.

A város központi ünnepségét 23-án estére szervezték, amelyen közreműködött az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar. Pad Ferenc önkormányzati képviselő a huszadik század drámai változásairól beszélt, felelevenítve a történelem eseményeit.

– Felcsillant a remény, hogy a magyarság nagyobb szabadságot, több demokráciát vívhat ki magának – mondta a képviselő. 1956 a bátorság éve volt, és megtanított hinni, remélni, küzdeni, túlélni és újrakezdeni. Munkás, paraszt és értelmiség egymás kezét fogta – hangsúlyozta Pad Ferenc.

Az ünnepséget a Pannon Várszínház előadása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!