Ajka

2014.10.09. 20:20

A város alkupozícióban van

Ajka – A szociális és munkaügyi helyzetről mondta el véleményét Pataricza György, a Jobbik polgármesterjelöltje.

Penk Tímea

Ajkán valóban csökkent a munkanélküliség, de ha figyelembe vesszük a közmunka statisztikajavító hatását, a belföldi és külföldi elvándorlást, a munkavállalást, úgy már más képet kapunk – állítja Pataricza György.

- Ha például az országos nyolc százalék körüli munkanélküliséghez hozzáadnánk a külföldön dolgozók 3-500 ezerre becsült számát, akkor már közelítenénk a spanyolországi munkanélküliséghez a polgármesterjelölt szerint, aki úgy látja, hogy a multik alkalmazottai igen keményen dolgoznak, nagyon szerény bérért. Városi eszközökkel is lehet hatást gyakorolni a minimálbér körüli kétkezi munkásbérek emelése érdekében, hiszen a város adóztat, és ez alkupozíciót biztosít számára – hívta fel a figyelmet a politikus. Szerinte a magasabb bérek segítenének itt tartani a fiatalokat is, vonzóbbá teszik a várost, nő a vásárlóerő a városban és a szociális segélyezést kiválthatja a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!