Ajka

2013.06.20. 08:50

Megbecsüli a település

Somlóvecse önkormányzata 2008 óta valamennyi 90. életévét betöltő lakost felköszönt.

Tóth B. Zsuzsa

A napokban, június 14-én, Fonyódi Sándorné volt a soron következő ünnepelt. Az Önkormányzat tiszteli és megbecsüli a település szép korú polgárait. Fonyódi néni 1923 júniusában, Eberauban született. négy testvér mellé. Hárman ma is élnek közülük. Marica néni könyvelőként kezdett dolgozni, majd postavezető lett, később kitanulta az ápolói szakmát és abban dolgozott sokáig.

 

Somlóvecsén a kilncven éves Fonyódi Sándornét köszöntötték. A háttérben a család és Dittrich Gábor polgármester (Fotó: Dittrich Gábor)


Embereken segített és a hivatás végig kísérte életét. Férjével 1985-ben telepedtek le Somlóvecsében, de a bácsi fél év múlva meghalt. Marica nénire maradtak a ház körüli munkák, neki kellett egyedül boldogulnia. A településen mindenki szerette és szereti ma is. Kedves, csupa derű és nagyon jó szíve van, e tulajdonságai miatt zárta szívébe az egész település. Magas kora ellenére kiskerti növényeket nevel és haszonállatokat tart. Az Önkormányzati fenntartású mozgókönyvtárt aktívan látogatja. Az ünnepségen lánya és unokái is részt vettek.

A polgármester, Dittrich Gábor köszöntőjét követően a helyi iskolások és óvodások adtak verses, zenés műsort, Marica néni pedig meghatódva mondott köszönetet mindenkinek.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!