Ajka

2012.10.11. 11:15

Schwartz: politikai leszámolás folyik ellenünk

Ajka - Schwartz Béla sajtóközlerményben reagált a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatójára, amely szerint vádat emeltek hűtlen kezelés és zsarolás miatt Ajka MSZP-s polgármestere és társai ellen.

Tóth B. Zsuzsa

Schwartz Béla úgy fogalmazott, hogy a közvélemény előtt ismert, hogy Ajka MSZP-s vezetése és polgármestere ellen a legutóbbi választások óta politikai ellenfeleik 19 eljárást kezdeményeztek.

- Nyilvánvaló a politikai szándék, elszámoltatás címén leszámolás folyik ellenünk. A 19 ügyből mára 17 befejeződött, a feljelentések alaptalannak bizonyultak, pedig olyan is akad közöttük, amit például Ékes József fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezett, az általa titokban felvett és manipulált magnófelvétel felhasználásával. Jelenleg még két eljárás van folyamatban. A 2011. május 1-jei beszédem miatt tett feljelentést a Pápai Városi Ügyészség megszüntette.

A Veszprém Megyei Főügyészség ezt felülvizsgálta és utasította őket a rágalmazás miatti vádemelésre. A másik ügy sporttámogatások miatt keletkezett. A feljelentéseket Ékes József képviselő, Fülöp Zoltán és Ravasz Tibor fideszes önkormányzati képviselők írták alá az FC Ajka Sportklub 2008-ban leváltott elnöke – Németh György – vádaskodása alapján.

Több mint száz tanú meghallgatása után tisztázódott, hogy a szponzorokkal való együttműködés során sem történt zsarolás. De Németh György zsarolást szeretne megállapíttatni az ő sérelmére, amit Orbán Viktor ügyészsége készséggel teljesített is - nyilatkozza a polgármester. Úgy folytatja, hogy ugyanez az ügyészség szorgalmasan, hogy minél nagyobbnak lássék az ügy, tájékoztatja a médiát. Egyszer a gyanúsításról, aztán a vádemelési javaslatról, legutóbb pedig magáról a vádemelésről. Az ügyészség szó szerint a feljelentés szövegét idézi, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a vállalkozóval kötött mindösszesen 10,7 millió forint összegű szerződés nem útépítésről, hanem egy megrongálódott járda javításáról, a csingeri park és egy bódéi murvás út megépítéséről szól.

- A feljelentés, miszerint fiktív szerződés alapján kétszer fizettük ki egy útnak az építését, kétségtelenül jól hangzik, de nem igaz, ám a közönség egy része szereti a cirkuszt. Az ügyészségi tájékoztató elsősorban a médiának szól és erre jó példa, hogy az október 2-án elhangzott vádemelésről engem a mai napig nem értesítettek. Kíváncsi vagyok, ha majd a független magyar bíróság előtt darabokra hullik a vád, akkor is ilyen lelkesen tájékoztatják-e a sajtót. De akár így lesz akár úgy, mi most is, meg akkor is a valóságnak megfelelően tájékoztatjuk a közvéleményt - szögezi le a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!